Click here for Myspace Layouts

Followers

Thursday, September 8, 2016


WEB APPLICATION DEVELOPMENT

Assalamualaikum, hai guys.
 Lebih dua tahun tika tak update blog ni. So hari ni berkesempatan untuk update new entry mengenai subjek yang tika ambil sem ni.Sem ni agak tough i guess..Cewahh speaking pulak.Btw, subjek Web Application Development  BITM2113 ni tika pernah belajar masa DIP dulu dekat politeknik. Tapi subjeknya Web Progamming, a bit different i guess. Nama pun degree kan of course laa lagi susah dari dip kan. So hari ni, lecturer tika iaitu Puan Norazlin minta kami satu kelas post entry untuk subjek ni. Firstday masuk kelas dah lambat dalam 5-6 minit,maaf puan. Terlewat sikit.Janji tak buat lagi lepas ni.In sha Allah.Heee...OK! Web Application, apa yang korg dapat agak untuk subjek ni? Buat web? Buat apps? For sure laa ada yang tahu kan. Untuk yang tak tahu, meh tika nak share apa yang tika faham dan tahu serba sedikit pasal web ni. Okay, untuk subjek ni kita mesti kena tahu apa itu WWW, internet,DNS, Web Server,Web Browser,PHP,HTML,CSS dan etc. Sebab semua ni ada kaitan antara satu sama lain,untuk buat sebuah web application kita perlukan semua ni ok gaiss. Kita nak buat web kita mesti ada ilmu ha pasal semua ni. Btw, sem ni kami kena belaja create template or design web tu sendiri guna notepad..oh no ! masa dip tika belajar guna Dreamweaver ok.Just drag drag je nak design mana pun.Senang kan? Tapi tak terlalu senang ok. Harapan untuk subjek sem ni,dipermudahkan segala urusan ..segala projek dan lain. Goodluck gaiss.. In sha Allah.. ok gais.Bye bye.

                       


18 comments:

Nurul Izzaimah said...

mohon jgn lewat lg lepas ni. sekian ><

Jocelyn Gan said...

Kak Tikah, nice.. Let's explore more in this subject..

Amalia Rahaina said...

Kak tika nnti projek skali jom hahaha

alimin19261 said...

Gudluck on this subject sis!!

DICKY IBROHIM said...

GoodLuck my friend (Y). Mari BW to My Blog Also :) : My Blog

Izzat Hafiz Hadfi said...

Glhf

Effa Rizan said...

Good luck kak. Mintak tunjuk ajar yea :)

Effa Rizan said...

Good luck kak. Mintak tunjuk ajar yea :)

Ira Zulkifli said...

woahhh...nice.. good luck kak tika..

nur syifa said...

nice blog...good luck babe :)

Atikah Remle said...

sesame lah kite...hahahah

Atikah Remle said...

yeahhh... we will..goodluck jojo..

Atikah Remle said...

iols kelas lain..hahah

Atikah Remle said...

goodluckk too..heee..

Atikah Remle said...

same goes to you too..hehhe

Norfarrahein Awang said...

All the best kak.. :)

YiWen said...

<3 your post!

Nurnajwa Hazwani said...

wowww ada laguu, hehe all the best kak tikah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

hatiku..

MY FAMILY IS MY FIRST PRIORITY....
MY FRIENDS IS MY SECOND PRIORITY....
MY...IS MY THIRD PRIORITY...
I LOVE YOU SO MUCH!!
THANKS ALLAH...^_^