Click here for Myspace Layouts

Followers

Saturday, December 22, 2012

definitely me !



hai hai hai hai...setelah sekian lama tak merajinkan diri meng'update' blog nie..so malam nie rajin pulak kan.so,oke..first of all nak cakap tika sihat sihat aje..ehh ? haha..hari demi hari,tika semakin kuat untuk hadapi semua nie..***semoga hari ini ketabahan dan kesabaran menemani kita,dan insyaAllah hari esok Allah akan anugerahkan azimat pengubat luka hari semalam..AMIN..
bila.seseorang dah terlalu percayakan kita..jaga kepercayaan tu dengan baik...
once,kite khianati kepercayaan yang diberikan...
tiada maaf untuk kali kedua..*terharu dengan kepercayaan kamu pada saya...
#terimakasih..
:
:
now,i'm final year student at Politeknik Balik Pulau..insyaALLAH..
so,i must work hard to settle all this..with project and all that..
start a new sem,must think about final year project ! ohh no..
think about it make me..o.O..
hmm..insyaAllah we will do the best for that project..

*** subject for this sem :
#Cyberprenuership
#Information System Security
#Web Programming 2
#.Net Technology
#Programming Project
:
:
semoga sem nie tika lebih kuat untuk menghabiskan
 apa yang diinginkan..
#berharap..

i love the way you smile ! :')

last but not least ! congrats to my lovely friend Nur Shafika !
i love you yunk ! take care for mybaby too..ehh ? hee..


p/s : belajar menjadi seorang yang kuat ! :')

Sunday, November 11, 2012


assalamualaikum ..
ok..last entry tika cerita pasal ap eh ?
haa..kebosanan right ? hee..ok..untuk hari ini..
tika nak story story pasal apa yang dah jadi dalam 2 3 minggu ini..
ap ? macam macam larhhh..
ok..first ! lepas je raya korban hari tu...
tika demam..perghh..raya ke2 dah demam ngn batuk batuk..
boleh dikatakan 1 family tika tak sehat..
tambah tambah lagi mak..sian mak ouh hari tu..:'(
tapi alhamdulillah..semua da sihat...balik je BJ...batuk still xok ok lagi..
hari khamis tu demam teruk jugak la..sampai terbaring je kat rumah nie...
masa demam time nie..pyka ngn eyda tolong tuamkan air kat kepala nie..panas siot badan time nie..
terimakasih yunk yunk sekalian..
ok then..jumaat balik kampung..[umah family]
balik sebab my sis nak tunang..hah ! sampai je rumah..
bintik bintik kat tangan ngn kaki bertambah tambah..
cerita kat mak ngn family yang lain...terus dorg cakap campak ! 
ap campak ? haha...adehhh..dulu kecik kecik dah campak kan ?
punyalahh gatal tangan ngn kaki tika time uh...garu garu...
sampaikan mak mintak tolong sedara buatkan air penawar...
malam uh jangan cakap larh..sampai menangis di buatnya sebab gatal sangat..panggil mak sebba dah tak tahan gatal uh..so mak tolong garukan..bukan garu ok..sapu sapu je..hehe..
terimakasih makk..muahh muahh..sanggup melayan karenah anak bongsu sorg niehh..hehehe..
orang sibuk ngn persiapan akk nk tunang..tika lak tak sehat sehat...
tapi alhamdulillah...hari sabtu da ok sikit..malam uh mak kasi tidur dengan daun semambu..kalau tak silap larhh...petua orang tua tua...serius da tak gatal gatal malam uh..yeahhh...tidur dengan nyenyak...
ok then..hari ahad..majlis pertunangan my sis..
alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar...
:
:
V
V






:
:
:
:
ok..settle semua..next tika nak story pasal aktiviti yang tika n kawan kawan buat eh..
ap ? badminton time..yeahhh..
lama dah tak pegi main..lastly dapat jugak pegi main sebelum final niehh...
happening jugak ngn dorg...penat..sakit sana sini la jugakkk...
sebab ? tak warm up dulu..padan lahh muka tuu kann..HAHA...
ok..thanks kepada yang drive pergi balik...intan,syaz,pyka,tyha,intan s,zyra,semah,zulhilmi n harish..
happy game semalam ! heee
:
:
v
V







sebab lapar...otw balik singgah SUBAIDAH jap..:D


ok done ! penat menaip..dah karangan tika buat nieh,,HAHA..
ok...lastly..
untuk sabtu niehh...start suda final exam untuk warga PBU...
first paper untuk sem5..btw,goodluck untuk korg semua...semoga kita semua dapat jawab exam kali ini dengan baik..insyaAllah..chaiyok chaiyok...
hope,ap yang kita inginkan..kita akan dapat..insyaAllah..amin...
ok..bye ! :D


p/s : think about your future ~








Saturday, October 20, 2012

kebosanannnnn + =.="

haiii...kebosanannn + kepeningannnn..
petang petang..buat kerja done ! even ada banyak kerja lagi menanti...malam pulak laa ehh..
fuhhhhh....2 3 minggu lepas memang banyak dugaan...sangatt banyak ok..
tapi redha..tika kena kuat !! yeahhhh...tapi dalam hati je tau camne rasa sekarang nie..
final exam pon dah nak dekat..cepatnya masa berlalu..
hope pointer sem nie meningkat dari sem lepas..hmm
pejam celik pejam celik..tengoktengok..
dah nak habis da sem5..next sem ,last sem suda..
yeahhh..insyaAllah..:')
ok ok..next ? nak cerita pasal apa eh ? ok 15 OCTOBER 2012 ..
what ? ada peristiwa disebalik tarikh ini..apa ??
peristiwa yang tika takkan pernah lupa..
setiap perkara yang berlaku tika takkan lupa, sebab itu semua 
pengalaman yang mengajar kita erti kegagalan...
please be strong for your family tika ! ok ! :D
hope kamu happy kat sana ok..goodluck in ur future okeh ! :')
saya sayangkan kamu..jodoh,ajal maut semua Alllah yang tentukan kann..
thanks kepada sahabat yang tak putus putus bagi semangat..thanks korg..
sayang korg sangatsangat..:')

rindu nak camnie..rindu nak mainmain air..
rindu semuanya..:')



p/s : mencari ketenangan hati..:')


Friday, September 28, 2012

konvo ke-2 PBU ! :D

Haiii...malam malam...
kerja kerja & kerjaa...banyak kot project..
boleh dikatakan setiap subjek ada project ! memang gile lah sem nie..
fuhh..i need energy ! HAHA..tapi adat lah orang katakan..nama pon student !
tetttt...kesabaran + kekuatan !
ok ok..back to this title...
actually, tika nak story pasal MAJLIS KONVOKESYEN KE-2 PBU !
telah selamat dijalankan pada 20/09/2012 yang lepas..selesai sudah..
ceritanya memang niat nak pergi konvo tu..tau jugak tak boleh masuk dewan .
tengok tengok dapat call dari ustazah yang KAMI budak budak nasyid jadi tetamu untuk hari tersebut..
so tunggu lagi ? memang kesempatan lah...even konvo mysis pon tak dapat masuk..
ini plak orang nak kasi masuk..memang tak lepaskan peluang lah orang katakan..
memang syokk laa..serius rasa tak sabar nak habiskan DIP tika lebih kurang 6 or 7 bulan lagi.
INSYAALLAH..:D
haa..konvo ini diadakan di EASTIN HOTEL.PULAU PINANG.
jom tengok pic senior nak ?
:
:
with senior k.wawa..:D
congrats akk..<3

k.wawa..tika..k.tyra..pyka & k.iera..:D


senior ! the best student ! hebat wokkk...
tahniah yaw..^^

with k.sya..tahniah akk..:D


k.wawa..:D


k.iera...cepatcepat sihat akk..:D
tahniah...

senior !

senior lagi ! mereka happy !
:
:
ok..see ?
tahniahhhh & tahniah untuk kesemua senior PBU !



p/s : saya tunggu kamu..:')


Friday, September 7, 2012

festival nasyid peringkat politkenik


haii..time to update blog..petang petang...tak rasa mengantuk nak tidur..so update lah kan..oke oke..jom tika nak cerita sikit apa kteowg buat 2 hari lepas..eheemm..dijadikan cerita...tika pon tak tau lah macam mana boleh termasuk dalam kumpulan nasyid PBU nieh ! adoiii..tak pernah kottt..nasyid pulakkk...
hee..kerana ustazah pada awalnya..dan teruskan jugak untuk PBU...terbaikk lah PBU coz hantar wakil perempuan jugak untuk nasyid kali ini..haha..ok..so kteowg pergi ke Perlis iaitu PTSS...first time jugak pergi sana tu haa..pergi hari rabu petang ..balik khamis malam[pagi]. HAHA.ok malas nak cerita banyak..tengok gambar jela ea..:D
:
:
:
V
V
nie wakil nasyid lelaki PBU ! :D

nie time malam reheasal tu..:)

reheasal jugak..

belum pape dah posing...[datang bercuti kn]

pagi pagi sebelum pertandingan bermula..:)

lagu nasyid moden [wanita]

lagu nasyid tradisi..terbaikk korg ! 

setelah settle persembahan...ehemm..
bersama ustaz & ustazah

free style please ! :D

ehh...en.wan pon ade...:)

kami yang selalu tersenyum...

x-large picture !
kami tak menang .. 
tapi kami happy dapat mewakili poli ! 
cewahhh...


p/s : tak semua yang kita nak kita akan dapat..:)

Sunday, September 2, 2012

#fact


#fact !!
haaiii...minggu lepas dah update..so minggu ini pulak la ehh..:)
ok..semalam kenduri kat rumah..
alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar..
ucapan terimakasih yang tak terhingga buat tetamu yang hadir semalam..
ok..berbalik kepada hari ini...
dah 3 hari tika xon FB ! so..macammacam cerita la kan..
haa..balik rumah..kemaskemas..
terus terasa nak on9..
banyak notification..so itu semua tak penting sangat..
tapi tika terbaca something kat fb haa..
tetibe rasa sakit sangat hati nie..
kenapa ? kenapa nak sakit hati ? apa hak kau ?
opss..maaf..mungkin kita lupa..
ALLAH berikan kita perasaan kan ?
so setiap dari kejadian mesti akan terase kesannya..
so tika da dapat semua tu..
sabar je yang tika mampu sekarang nie.
hmm..maaf..
mungkin....
..........
......
....
..


p/s : tak semua orang sempurna..

Sunday, August 26, 2012

nothing to think about ~


salam...
hey...semalam..25/09/2012...
perkara ysng tika takkan lupa sampai bilabila...
kamu...thanks for everything..
nothing to talk actually..
i just wanna to say ..
thanks & sory for everythings..
take care..:')

Saturday, August 25, 2012

selamat dijabkabul..part 1


   

haaiii...semalam update..hari nie pon update lagi..iyolaaaa...bosannnn..haha...esok dah nak balik BJ dahh...
haa..nak bercerita mengenai 2 3 hari lepas..alkisahh....abg tika telah menemui jodohnya jauhh nun disana..dimana?? haa..Panare,Pattani Thailand wehhh...penat seyhhh poie sne 2..
so,kami bertolak pada hari rabu pagi..dlam pkul9 camtu laa..naik 1 van & 2 keta...ramai la jugak..
jauh jugak la nak ke sempadan 2 haa...bukit kAyu hitam...otw pegi sana..sempat singgah untuk tukar mata wang Malaysia -> Thailand..akan menjadi Batt bukan Ringgit lagi ok..haa baru tau mata wang kita lagi rendah dari mata wang Thailand 2...so dah tukar..teruskan perjalan sampai sempadan 2..banyak urusan kena buat..penat jugakk...ok penat nak cerita..tengok pic jelaa ok..
:
:
:
van nie lah ! HAHA

We are in Thailand !

di  rumah my kakak ipar

urusan pernikahan dijalankan..

ok alhamdulillah settle..jom makan pulut pelam..HAHA

acara membatalkan air sembahyang..

wewiitt

rumah yg belakang 2 la kami stay untuk satu malam..

kuning..woowwww..

bersama sebahagian family yang datang..<3

abang abang..mewakili mmbe2 abang + adik beradik jugakkk

abang sy dah kawinnnn..:(

ok..kat situ kampung nelayan..2 sebelah orang sana..

ok bui bui..nak balik dahhh

singgah jap beli buah buahan

borong sakan buahhh
:
:
:
ok laaa..settle semua...balik laa..sampai umh pon dalam pukul 1 lebih..penat gile...haha..ok laa..nie jela untuk entry kali nie...daaa...

p/s : dah kenapa kita nie ?hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

hatiku..

MY FAMILY IS MY FIRST PRIORITY....
MY FRIENDS IS MY SECOND PRIORITY....
MY...IS MY THIRD PRIORITY...
I LOVE YOU SO MUCH!!
THANKS ALLAH...^_^